Fudbalski klub Velež je emitirao saopćenje putem svojih društvenih mreža, prvi put nakon što su procurjele informacije o incidentu u kojem je određena količina kiseline prosuta na teren stadiona “Rođeni”. Uprava kluba istakla je da su na stadionu primili predstavnike federalnih i kantonalnih vlasti, naglašavajući ozbiljnost situacije.

“Posjeta visokih zvaničnika jasno govori o ozbiljnosti trenutne situacije. Raduje nas podrška koju dobijamo. Tokom susreta smo im detaljno prenijeli situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.

Uskoro će se održati Skupština HNK, i nadamo se da će svi relevantni akteri preuzeti odgovornost u stabilizaciji situacije. Posebno se oslanjamo na policijske organe, od kojih očekujemo da obave svoj dio posla. Takođe, očekujemo da će neodgovorni pojedinci biti identifikovani i procesuirani”, izjavio je predsjednik Veleža, Senad Kevelj.

Dodao je da se očekuje dolazak predstavnika Nogometnog saveza koji će dati svoju ocjenu stanja na terenu, s obzirom na to da je teren pod njihovom garancijom.

Kevelj ističe da iako postoje ljudi koji čuvaju stadion, nisu bili u mogućnosti da se suprotstave napadu iz zraka. Ipak, ističe da postoje agencije koje se bave ovakvim slučajevima, te da očekuje angažovanje svih relevantnih struktura u rješavanju situacije.

Senad Kevelj je takođe naglasio da postoji interes da se oslabi Velež kao klub.

“Jasno je da postoji interes da se oslabi naš klub. Motivi za to su nama nepoznati… Ponosimo se historijom i tradicijom našeg kluba, koji je prošao kroz mnoge izazove i tragedije.

Danas smo snažan i moćan klub, i nastavit ćemo putem koji smo odredili. Nećemo dozvoliti da nas destabilizuju. Naš fokus je postavljen na evropsku scenu i sigurni smo u naš put ka tamo”, zaključio je Kevelj.

foto: FK Velež Mostar

foto: FK Velež Mostar