Do ozbiljnih zdravstvenih problema došlo je tokom igranja malog nogometa. Incident se dogodio u sportskoj dvorani, gdje su prisutni morali koristiti defibrilator i primijeniti masažu srca kako bi ga oživljavali sve do dolaska medicinskog tima.

Iz Francuske dolazi šokantna vijest. Naime, 29-godišnji reprezentativac Alžira i veznjak Lillea, Nabil Bentaleb, doživio je srčani udar nakon čega je hitno operiran. Nakon hitne intervencije, ugrađen mu je elektrostimulator srca, a sada je veliko pitanje hoće li moći nastaviti svoju profesionalnu karijeru.

Bentaleb je prošle sezone stigao u Lille između dvije utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Rijeke. Trenutno je u bolnici i zbog ozbiljnosti situacije nalazi se u induciranoj komi.

Njegov klub, Lille, izdao je saopćenje povodom ovog incidenta:

– Izražavamo najdublje poštovanje prema Nabilu Bentalebu i njegovim voljenima. Klub je šokiran i iznenađen što ovakve stvari izlaze u javnost – navodi se u saopćenju.

Dodaje se i da će klub pružiti svu potrebnu podršku i resurse kako bi pomogli Bentalebu u njegovom oporavku. Ovaj događaj je potresao cijelu sportsku zajednicu, a mnogi igrači i klubovi iz cijelog svijeta šalju poruke podrške ovom talentovanom nogometašu. Svi se nadaju da će Bentaleb uspjeti prevladati ovaj zdravstveni izazov i vratiti se na teren čim prije.

U međuvremenu, stručnjaci analiziraju moguće uzroke srčanog udara kod profesionalnih sportista, naglašavajući važnost redovnih zdravstvenih pregleda i brige o zdravlju srca. Ovaj incident još jednom podsjeća na nepredvidivost života i potrebu za pravovremenom medicinskom intervencijom u sportskim događajima.