Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, donio je važnu odluku o svojoj budućnosti na klupi ‘Orlova’.

Prema informacijama Sportskog žurnala, Piksi je odlučio ostati na poziciji selektora Srbije, što je izazvalo iznenađenje širom javnosti u zemlji i regionu.

Srbija je završila nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj na posljednjem mjestu u svojoj grupi, osvojivši samo dva boda uz jedan postignut gol.

Iako su mnogi očekivali da će loš rezultat i interni problemi u ekipi natjerati Piksija na ostavku ili Fudbalski savez Srbije da mu oduzme funkciju, izgledno je da se ništa od toga neće dogoditi.

Piksi planira razgovarati sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije, Draganom Džajićem, i predsjednikom države, Aleksandrom Vučićem, kako bi objasnio razloge neuspjeha u Njemačkoj, prenosi Sportski žurnal.

Iako ishod razgovora još nije potpuno siguran, razočaranje javnosti nakon poraza od Danske sugeriralo je da bi Fudbalski savez Srbije mogao promijeniti stav prema Piksiju, iako bi to značilo plaćanje značajne odštete zbog ugovora koji obavezuje FS Srbije na isplatu deset plata Piksiju, ukupno milion eura.