Olivier Giroud, 37-godišnji francuski napadač, napušta Milan na kraju sezone i prelazi u Los Angeles FC, klub iz MLS-a, s potpisom jednogodišnjeg ugovora i opcijom za produljenje još jedne godine.

Izrazio je svoje oduševljenje zbog dolaska u LAFC, ističući uzbuđenje zbog igranja pred fantastičnim navijačima. Tijekom svoje karijere igrao je za različite klubove poput Arsenala, Chelsea i Milana, ostvarivši najveći broj nastupa i golova za Arsenal.

Giroud je do sada osvojio ukupno 11 klupskih trofeja, posljednji s Milanom kao prvaci Serie A 2022. godine. U svojoj karijeri upisao je 716 službenih utakmica, postigavši 285 pogodaka i pruživši 97 asistencija.

Ove sezone za Milan je nastupio 45 puta, postigavši 16 golova i ostvarivši devet asistencija. Također, bio je ključni igrač u reprezentaciji Francuske, za koju je odigrao 131 utakmicu i postigao 57 golova.

Giroud je bio dio francuske momčadi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2018. godine, kao i drugoplasirana momčad na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru.