Joško Gvardiol danas je imao priliku ući u historiju Premiershipa, no to je odbio premda možda više nikada neće imati sličnu priliku

Gvardiol je danas za svoj Manchester City postigao dva pogotka u pobjedi Cityja nad Fulhamom rezultatom 4:0.

Hrvatski reprezentativac pogodio je u 13. i 71. minuti, no mogao je pogoditi i treći put da je htio šutirati jedanaesterac koji je dosuđen “Građanima” u šestoj minuti nadoknade vremena i tako ući u historiju Premier lige kao prvi defanzivac koji je na jednoj utakmici postigao hat-trick.

Nakon kraćeg razgovora sa Kyleom Walkerom i Julianom Alvarezom, Gvardiol je ipak odlučio da bi Alvarez trebao biti taj koji će šutirati penal.

Sam Gvardiol govorio je o tome nakon utakmice.

“Malo smo razgovarali o tome da ja izvedem kazneni udarac. Naravno da bih to volio, ali znamo ko je izvođač. Sretan sam što je Julian zabio”, poručio je Gvardiol.

Iako je propustio ogromnu priliku da zlatnim slovima ostane upisan kao prvi defanzivac u historiji koji je postigao tri gola na jednom meču, Gvardiol je ušao u srca navijača CItyja koji su društvene mreže preplavili komentarima.

“Volim ovog lika, samo posao, ništa ego”, “elitan način razmišljanja”, “Joško je povukao pravi potez”, “skromni kralj”, “tako se to radi, on je nevjerovatan”, pisali su..

Izvor: N1