Manchester City igra protiv Tottenhama u zaostalom 34. kolu Premier lige, s početkom u 21 sat. Trenutno su drugi na tablici, s jednim bodom manje od Arsenala. Pobjeda je od suštinskog značaja kako bi preuzeli vodeću poziciju.

S druge strane, Tottenham se nalazi na petom mjestu i izgleda vjerojatno da će tu i ostati, s Aston Villom koja im bježi pet bodova.

Uoči utakmice, Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, razgovarao je s medijima o percepciji dosade u vezi s Cityjevom dominacijom.

Naglasio je da novac nije jedini razlog njihovog uspjeha, suprotstavljajući se kritikama. Guardiola je istaknuo da je teško osvojiti titule jer je novac bio ključan faktor u prošlosti, navodeći primjere Manchester Uniteda, Chelseaja i Arsenala koji su potrošili više od Cityja u posljednjih pet sezona.

Dodatno je istaknuo primjere poput Girona i Leicestera kako bi ilustrirao da novac nije jedini faktor koji određuje uspjeh u nogometu.

Guardiola tvrdi da bi klubovi poput Girona trebali imati pristup Ligi prvaka, dok bi klubovi poput Leicestera mogli osvojiti Premier ligu, protiveći se stereotipima i naglašavajući važnost taktike i timskog rada.

Guardiolina izjava ukazuje na njegovo mišljenje da novac ne može jednoznačno odrediti uspjeh u nogometu. On naglašava da je teško postići uspjeh unatoč financijskim sredstvima te da taktika, rad i timski duh igraju ključnu ulogu.

Ovim stavom on pruža kontekst za Cityjevu dominaciju i ističe važnost drugih faktora osim novca.