Hajduk će od 1. do 10. srpnja biti na pripremama na Bledu, a trener Gennaro Gattuso želi procijeniti stanje momčadi pa će u subotu igrati prijateljsku utakmicu s Posušjem na Poljudu.

Bijeli su već odigrali jedan prijateljski susret i pobijedili Velež 3:0, a sada će im se suprotstaviti još jedan član Wwin lige Bosne i Hercegovine. Posušje dolazi na Poljud, a Gattuso će tako moći riješiti sve nedoumice o tome tko će ići u Sloveniju.

Treningu su se priključili Niko Sigur i Rokas Pukštas, pa se očekuje i njihov nastup. Ivan Perišić će se pridružiti nakon Eura, gdje je igrao za reprezentaciju, kako bi bio potpuno spreman za početak sezone.

U Sloveniji će Hajduk igrati s Kalcer Radomljem 3. srpnja, Šahtarom 6. srpnja, i Ruh Lavovom 9. srpnja. Također, 10. srpnja će u Austriji igrati protiv Fenerbahčea, kojeg vodi Jose Mourinho.

Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH, također je u Austriji i na meti je Hajduka. Ovi susreti bit će ključni za Gattusa da procijeni momčad i pripremi je za nadolazeću sezonu. Hajdukovi igrači intenzivno treniraju kako bi bili u vrhunskoj formi za ove izazovne prijateljske utakmice.

Trener Gattuso posebno prati nove igrače kako bi vidio kako se uklapaju u momčad. Pripreme u Sloveniji bit će važne za timsku koheziju i uigravanje taktika za predstojeće natjecanje.

Hajduk se nada da će ove pripreme doprinijeti uspješnom startu sezone i boljoj formi momčadi.