Hajduk je završio sezonu na trećem mjestu SuperSport HNL-a i ispao u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa, što je rezultiralo smjenom trenera Mislava Karoglana i dolaskom privremenog trenera Jure Ivankovića.

Predsjednik Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić sada traže novog trenera za iduću sezonu. Australski medij FTBL piše da je jedan od kandidata Anthony Popović, bivši australski reprezentativac s hrvatskim državljanstvom. Popović ima bogato iskustvo kao trener, uključujući osvajanje Azijske lige prvaka s Western Sydneyem 2014. godine.

Hajduk ga je već pokušao dovesti 2015. i 2021. godine, no tada je preuzeo Melbourne Victory. Popovićev trenutni ugovor s Melbourneom istječe na kraju sezone, a njegova trenutna plaća iznosi oko 800 hiljada eura.

FTBL navodi da bi Hajdukova ponuda bila slična, ali bi prestiž vođenja kluba s bogatom poviješću mogao biti primamljiv za Popovića.

Očekuje se da će njegova budućnost biti riješena u naredna dva tjedna, a Kalinić će uskoro razgovarati s njim. Ako ne prihvati Hajdukovu ponudu, Popović bi mogao ostati u Melbourneu s nižom plaćom.