Vinicius Junior (23) ove sezone blista u dresu Real Madrida. U 38 utakmica postigao je 23 gola i upisao 11 asistencija. Prema Transfermarktu, njegova vrijednost iznosi 150 miliona eura.

Vinicius je jedna od glavnih zvijezda Reala u večerašnjem finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. O njemu su vrlo pohvalno govorili Thierry Henry i Jamie Carragher. Carragher je izjavio da je Vinicius Junior trenutno najbolji igrač na svijetu. Henry je dodatno pojasnio svoj stav, rekavši da je za njega Vinicius najbolji bez obzira na mišljenja drugih.

Istaknuo je da se Vinicius uvijek pojavi kad je teško te da može igrati na različitim pozicijama – kao devetka, desno i lijevo, te da može izvoditi penale.

Henry je također spomenuo kako je Vinicius bio jedini koji je preuzeo inicijativu protiv Bayerna u uzvratnoj utakmici, kada niko drugi nije htio uzeti loptu.

“Mislim da je Vinicius Junior najbolji igrač na svijetu”, rekao je Carragher, a Henry je dodatno obrazložio stav: “Za mene je on najbolji, da. Nije me briga što ljudi govore, kad god je teško, on se pojavi. Vinicius može igrati kao devetka, desno i lijevo, može izvoditi penale. Kada nitko nije htio uzeti loptu protiv Bayerna u uzvratnoj utakmici, on je bio jedini koji je inicirao stvari.”