Bild je objavio da Bayern i Borussia Dortmund žele dovesti napadača Serhoua Guirassyja (28), koji je najbolji igrač Stuttgarta s 25 golova u Bundesligi.

Guirassy je drugi strijelac njemačkog prvenstva iza Harryja Kanea s 35 golova u 25 utakmica, uz dodatna dva gola u njemačkom kupu. Bild vidi Guirassyja kao potencijalnu zamjenu za Erica Maxima Choupo-Motinga, dok je za Borussiju Dortmund on prioritet.

Guirassy je jedan od najboljih napadača u Europi, vodeći Stuttgart prema Ligi prvaka nakon borbe za ostanak prošle sezone.

Ugovor mu traje do 2026. godine, a procjenjuje se da vrijedi 40 miliona eura prema Transfermarktu. Međutim, Guirassy u ugovoru ima otkupnu klauzulu prema kojoj ga može dobiti klub koji za njega plati svega 17.5 miliona eura.

Guirassy je rođen u Arlesu i igrao je za mlade reprezentacije Francuske prije nego što se odlučio igrati za seniorsku reprezentaciju Gvineje.

Karijeru je započeo u Stade Lavalu prije nego što je prešao u Lille 2015. godine, a kasnije je igrao za Köln, Amiens i Rennes prije dolaska u Stuttgart.