Hajduk je u izvanrednim vijestima u 15 sati na svojoj platformi Hajduk Digital TV objavio cjelovite snimke komunikacije VAR sobe i glavnog suca utakmice u Varaždinu (1:1).

Također, uputio je dopis Marijanu Kustiću u svojstvu predsjednika HNS-a i šefu Komisije nogometnih sudaca Bruni Mariću. Sada su u vijestima emitiranima u 22 sata objavili i odgovor koji su primili od Hrvatskog nogometnog saveza koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani g. Jakobušić,

primili smo na znanje vaš dopis vezan za snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe koje su se pojavile u medijima.

Hrvatski nogometni savez reagirao je odmah po objavi tih snimki te je zatražio očitovanje Komisije nogometnih sudaca koja je, kao što vam je poznato, neovisno tijelo.

Također, HNS će podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekujemo da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega navedene snimke neovlašteno skinuo, obradio i dostavio medijima. Nakon dobivenog očitovanja te povratne informacije od nadležnih tijela, Hrvatski nogometni savez će o zaključcima obavijestiti zainteresiranu javnost.

Također, potpuno smo uvjeren da regularnost natjecanja nije dovedena niti će doći u pitanje niti objavom ove snimke, kao niti suđenjem u proteklim kolima.

Srdačan pozdrav, Marijan Kustić.