Na Maksimiru se od 15 sati igra veliki derbi između prvoplasirane i trećeplasirane momčadi SuperSport HNL-a. Rijeka će pokušati u gostima doći do svoje prve pobjede nad Dinamom ove sezone, a aktualni prvak će pokušati smanjiti zaostatak za njima, prenosi Index.

Zainteresirana strana je i drugoplasirani Hajduk kao treći klub koji se bori za titulu u SHNL-u, a ovih dana se među njegovim navijačima vode velike rasprave oko toga što mu najviše odgovara u dvoboju preostalih rivala s vrha tablice.

Ovo pitanje je posebno zanimljivo s obzirom na to da je Hajduk u Varaždinu osvojio “samo” bod.

Iz matematičke perspektive, Hajduku bi vjerojatno najbolji bio remi jer je to jedini ishod u kojem oba konkurenta gube bodove. No zadovoljan može biti i preostalim ishodima, ovisno o tome što je najizglednije u završnici prvenstva.

Pobjeda Rijeke bi zakucala Dinamo. Hajduk bi, doduše uz utakmicu više, u tom slučaju mogao biti na plus pet u odnosu na prvaka i Plavima bi prostor za pogrešku bio još bitno manji. S druge strane, pobjeda Dinama bi dala šansu Bijelima da preskoče Rijeku i ponovno ovise isključivo o sebi u svakom smislu.

Index