Najvatreniji navijači FK Sarajevo Horde zla večeras su napustili stadion “Asim Ferhatović Hase” u 30. minuti utakmice koju Bordo tim igra protiv Veleža, a i prije isteka posljednje minute susreta oglasili su se na svojim zvaničnim stranicama.

“Večerašnja sistematska represija u režiji MUP-a KS na domaćoj utakmici našeg kluba je nešto do sada neviđeno ni na stadionima gdje prvenstveno nismo omiljeni zbog stvari koje nemaju veze sa sportom, a tek zbog kluba za koji navijamo ili grada iz kojeg dolazimo. Kako je i najavljeno, ispred sjeverne tribine je postavljena ograda i punkt za kontrolu ulaznica, a unutar ulaza na sjevernu tribinu fiksne kabine za pretres, te do sada neviđeno prisustvo policajaca na samoj tribini, kako u uniformi i punoj opremi, tako i u civilu.

Zbog takve detaljne kontrole na utakmici protiv kluba i navijača koji godinama unazad važe za prijateljske na sjevernu tribinu se ulazilo i 20 minuta nakon početka utakmice. Kao izraz revolta prema svemu tome naša navijačka grupa je napustila sjevernu tribinu nakon 24. minute i skandiranja našem ubijenom bratu sa tribine Vedranu Puljiću”, istakle su Horde.

“Da li je u cilju još jedno dokazivanje vladanja sigurnosnom situacijom u izbornoj godini, a na kome je to lakše demonstrirati nego na navijačkim grupama? Svaki oblik kriminala u gradu je u ekstremnom porastu, u vijestima svakodnevno čitamo o privedenim pripadnicima raznih policijskih agencija koji vrlo brzo budu na slobodi, a vlastima su najveći problem navijači, njihove parole i pirotehnika…

Ukoliko se ova praksa nastavi u budućnosti, upitno je da li će se sa sjeverne tribine našeg stadiona čuti pjesma podrške…”, poručile su Horde.