Nediljko Labrović, 24-godišnji golman, potpisao je petogodišnji ugovor s njemačkim bundesligašem Augsburgom, čime će ostati u klubu do 2029. godine.

Dolazi iz HNK Rijeka, a njemački klub je ovu vijest objavio na društvenim mrežama. Iznos transfera nije službeno objavljen, ali se procjenjuje na tri miliona eura, čime postaje četvrti najviše plaćeni vratar iz SuperSport HNL-a. Na vrhu te liste je Dominik Livaković, koji je za 6.65 miliona eura prešao u Fenerbahče.

Labrović je zbog potpisa ugovora, uz dozvolu izbornika Zlatka Dalića, propustio trening hrvatske reprezentacije koja se priprema za Europsko prvenstvo. Pridružio se Rijeci 2021. godine kao slobodan igrač iz Šibenika i postao ključni igrač momčadi.

U zadnje dvije sezone skupio je 109 nastupa za Rijeku, a ove sezone je čak 18 puta sačuvao mrežu netaknutom, što je rekord u SuperSport HNL-u.

U reprezentaciji Hrvatske stalno je pozivan posljednju godinu, a u ožujku je debitirao protiv Egipta. Sada će postati suigrač Diona Drene Belje i Kristijana Jakića u Augsburgu.

Zanimljiv komentar ostavio je Joško Gvardiol, fudbaler Manchester Cityja: “Ja mislio čovjek propao u zemlju”