Fudbaleri Tuzla Citya i Igmana zatvorit će 29. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Susret Tuzle i Igmana važan je za obje ekipe u borbi za opstanak. Prema trenutnoj tablici, Tuzla je na 11. mjestu sa 27 bodova, dok je Igman 10. sa 28 bodova.

Zanimljivo, uoči utakmice iz nepoznatih razloga, čelnici Igmana razriješili su dužnosti trenera Edisa Mulalića te sportskog direktora Zajku Zebu.

SSa druge strane, u taboru Tuzlaka, svjesni su šta im znači ova utakmica protiv Igmana.

“Imamo ovih pet utakmica gdje bukvalno riješavamo svoju sudbinu. Prva od njih je u ponedjeljak protiv FK Igman gdje nema kalkulacija, nema opravdanja, nema ničeg. Jednostavno moramo izaći na teren i dati ne maksimum nego ne znam kako bih to nazvao. Jedan jedini cilj je pobjeda. Srećom pa su svi igrači u rosteru, svi su spremni za utakmicu pa je to s jedne strane neko olakšanje. Meðutim vidjeli ste u ova zadnja dva kola nije to izgledalo kako treba iskren da budem. Mi smo bodovno mislili da će to biti malo bolje meðutim eto nije i došli smo u situaciju u koju smo došli. Moramo izaći u ponedjeljak i pobijediti kako tako. Uglavnom samo pobjeda nas ostavlja u nekoj nadi i želji da iduće godine igramo Premijer ligu.”rekao je trener Tuzla Citya Saša Krsmanović.

Susret na Tušnju igra se danas od 16:30 sati uz direktan TV prijenos na ArenaSportu.