Fudbaleri Njemačke i Danske su bili prisiljeni da privremeno prekinu meč osmine finala Eura u Dortmundu zbog snažne grmljavine i obilne kiše koja je iznenadila stadion.

Prekid je trajao oko 20 minuta, dogodio se u 35. minuti prvog poluvremena, dok su igrači bili na terenu.

Danski fudbaleri su odmah zahtijevali prekid utakmice, a njihov zahtjev bio je motivisan vrlo stvarnim razlogom koji je izazvao ozbiljnu zabrinutost.

Naime, novinar Klaus Egeland je objavio da je mnogo danskih igrača svjesno slučaja Jonathan Richtera, koji je bio pogođen gromom tokom utakmice 2009. godine, nakon čega mu je morala biti amputirana noga ispod koljena.

Incident se desio 2009. godine dok je Richter igrao za Nordsjælland, a ozbiljne posljedice udara groma uzrokovale su srčani udar.

Hitno je prevezen u bolnicu gdje su ga stavili u induciranu komu, hladili su ga dok temperatura tijela nije normalizirana na 34 stepena Celzijusa.

Richter je zapao u komu 20. jula, a probuđen je 2. augusta nakon što su mu aparati za disanje uklonjeni.

Nažalost, zbog općeg zdravstvenog stanja, donesena je odluka o amputaciji donjeg dijela lijeve noge. Danas je Richter član uprave jednog danskog četvrtoligaša, a cijela njegova priča svakako je bila prisutna u mislima danskih fudbalera kad su čuli grmljavinu iznad Westfalena i zahtijevali prekid utakmice.