Thomas Tuchel, njemački stručnjak, odlučio je da neće preuzeti ulogu trenera Bayerna iz Minhena naredne sezone, što je ostavilo klub u potrazi za novim vođom već neko vrijeme, ali bez uspjeha. Njihova potraga za novim trenerom doživjela je novi obrt kada je Zinedine Zidane, bivši trener Real Madrida, iznenada iskazao nedostatak interesa dok je prisustvovao trci Formule 1 u Miamiju.

Novinari “Sky Sporta” uspjeli su ga zateći pored staze i iskoristili priliku da mu postave nekoliko brzih pitanja. “Ne, ali ću gledati utakmicu sa Realom”, odgovorio je Zidane na upit o tome da li će preuzeti mjesto trenera Bayerna.

Osim Tuchela, Bayern je također bio blizu dogovora sa nekoliko drugih trenera, među kojima su se isticali Xabi Alonso i Ralf Ragnick.

Međutim, sada se čini da će potraga kluba za novim vođom morati da se nastavi, budući da se Zidane nije pokazao kao zainteresovana opcija.

Ovo je ostavilo upravu Bayerna u neizvjesnosti, jer se približava kraj sezone, a klub još uvijek nema jasnu sliku o tome ko će preuzeti vođstvo slavnog tima u narednoj sezoni.

Spekulacije su uveliko u toku, ali zvanična odluka još nije donesena, ostavljajući navijače i stručnjake u iščekivanju.

Bayern će morati brzo da djeluje kako bi pronašao pravog trenera koji će ispuniti očekivanja kluba i navijača u narednim izazovima.