Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u ponedjeljak od Engleske (0:3), a već u nedjelju ih čeka novi izazov.

Tim Sergeja Barbareza će se u Empoliju suočiti sa Italijom, aktuelnim evropskim prvakom, koja se priprema za odbranu naslova na EP u Njemačkoj.

Reprezentacija BiH imala je problema s otkazima povrijeđenih igrača prije meča u Newcastleu, a dodatne poteškoće su se pojavile nakon tog susreta. Edin Džeko i Stjepan Radeljić zbog povreda nisu otputovali u Italiju, a danas je potvrđeno da ni golman Nikola Vasilj neće igrati protiv Italije. Zbog toga je Barbarez na raspolaganju imao samo 18 igrača, uključujući dva golmana.

Emir Spahić, direktor reprezentacije BiH, izjavio je za Faktor da neće biti naknadnih poziva, podsjetivši na selektorovu odluku da ne želi pozivati igrače samo da popuni broj.

Stjepan Lončar, koji je dobio naknadni poziv, nije se pojavio na okupljanju, dok Nail Omerović, koji je bio na pripremama u Sarajevu, nije otputovao u Englesku i Italiju. Spahić je objasnio da je Omerović sve dogovorio sa selektorom jer je imao zakazano vjenčanje.

Reprezentacija BiH je danas imala slobodan dan, a sutra nastavljaju pripreme za duel sa Italijom.