Prema informacijama koje prenosi Dalmatinski portal, Nikola Kalinić i Ivan Jurić su uspješno završili pregovore, a bivši trener Torina bi trebao preuzeti vođenje svog matičnog kluba, Hajduka. Ovaj dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo, što daje nadu navijačima da će klub konačno dobiti stabilnost na trenerskoj poziciji.

Iako je bilo nekoliko kandidata za trenera Hajduka, Kalinić je bio posebno zainteresiran za Jurića. Informacije koje dolaze iz Splita su vrlo pozitivne, a Jurić je na korak od toga da postane novi trener splitske momčadi. Međutim, konačnu odluku još uvijek mora potvrditi Nadzorni odbor kluba, koji ima zadnju riječ u ovakvim situacijama.

Sportskog direktora podržava i predsjednik kluba Ivan Bilić, koji je izrazio zadovoljstvo izborom Jurića. Ovo pokazuje da postoji široki konsenzus unutar kluba o ovom potezu, što dodatno povećava šanse za uspješnu realizaciju dogovora. Očekuje se da će Nadzorni odbor uskoro dati svoj pristanak, čime bi Jurić službeno postao novi trener Hajduka.

Zanimljivo je da je Ivan Jurić jedini od poznatih splitskih trenera, uključujući Bilića, Tudora i Leku, koji još nije sjedio na klupi voljenog kluba. Ovo će biti prvi put da Jurić vodi Hajduk, što donosi dodatnu dozu uzbuđenja među navijačima. Jurićevo bogato iskustvo i strast prema klubu čine ga idealnim kandidatom za ovu poziciju.

Jurić, kao i njegovi kolege Tudor i Leko, preferira sličan nogometni stil sa trojicom igrača u zadnjoj liniji. Ukoliko se ovaj posao realizira, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Hajduk imati više sreće s ovakvim tipom trenera. Jurićeva taktička fleksibilnost i disciplina mogli bi donijeti potrebnu stabilnost i napredak timu.

Poznat kao rigorozan trener koji ne trpi nedisciplinu, Jurić bi mogao unijeti prijeko potrebnu čvrstinu u svlačionicu Hajduka, koja je ove godine bila poznata po problemima s disciplinom. Njegov dolazak mogao bi biti ključan za uspostavljanje reda i vraćanje Hajduka na staze uspjeha.