Nizozemski stručnjak Arne Slot postaje novi menadžer Liverpoola, naslijedivši Jurgena Kloppa nakon devet sezona na Anfieldu.

Iako je prvobitni izbor kluba bio Ruben Amorim, ključni faktor u odabiru bio je model podataka kluba, koji je pokazao da bi pod Amorimom morali temeljito promijeniti tim. Umjesto toga, Slot je izabran jer njegov stil igre odgovara Kloppovom, što znači manje potrebe za prekomjernim mijenjanjem tima.

Klopp i Van Dijk pohvalili su dolazak Slota, s Kloppom koji ističe Slotov način vođenja tima, dok je Van Dijk naglasio da je Slot jedan od najboljih nizozemskih trenera. Liverpool će platiti Slotu devet miliona eura godišnje, vjerujući da će se njegov stil uspješno prilagoditi momčadi.

“Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Rubén Amorim (Sporting CP) i Roberto De Zerbi (Brighton) bili su prva imena na listi, ali je Italijan ubrzo otpao iz kombiancija. Miljenik svih Xabi Alonso je otpao kada je najavio da će ostati u Bundesligi pa su počeli da gledaju na druge opcije. Činilo se da je dogovor sa Amorimom blizu, ali njegova klauzula od 20 miliona eura za klubove izvan Portugala je ‘zaustavila’ njegovo potpisivanje pored nogometnih problem”, kazali su izvori iz Liverpoola za tamošnje medije te dodali:

“Shvatili su da dolazak Amorima znači potpuni remont tima i zato su se okrenuli Slotu. Njegova igra je slična Kloppovoj tako da ne bi morali mijenjati cijeli tim. Stoga su se odlučili da je Slot najbolja opcija”.

Očekuje se da će pod Slotom nastaviti trend dolaska mladih igrača iz Akademije u prvi tim Redsa, umjesto radikalnih promjena.