Nogometna disciplinska komisija Bosne i Hercegovine nedavno je donijela odluke o kaznama za članove WWin lige Bosne i Hercegovine. Među klubovima koji su suočeni s posljedicama, Zrinjski je dobio zabranu prisustva svojih navijača na jednoj gostujućoj utakmici, te su im izrečene novčane kazne u iznosu od 18.000 KM.

Razlozi za ove kazne leže u nizu incidenata tijekom meča protiv Veleža, uključujući korištenje pirotehnike, bacanje predmeta na teren, nerede i čak slučajeve rasizma i diskriminacije. Dodatno, Želimir Puljić, komesar za sigurnost HŠK Zrinjski, također je kažnjen novčano zbog nedovoljne procjene sigurnosnih mjera.

S druge strane, Velež je suočen s kaznom od 4.500 KM zbog incidenata na utakmici protiv Zvijezde 09, te s dodatnih 2.500 KM zbog događaja na meču protiv Sloge.

Željezničar je kažnjen s 3.500 KM zbog problema tijekom susreta s Širokim Brijegom, dok je Borac morao platiti 2.000 KM zbog situacija s meča protiv Posušja.

NK Široki Brijeg dobio je opomenu zbog kršenja kodeksa ponašanja na utakmici protiv Tuzla Cityja, dok su GOŠK i Posušje kažnjeni novčano s po 1.000 KM.

Sve ove kazne predstavljaju odgovor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na nedolično ponašanje klubova i njihovih članova tijekom natjecanja.

Ove odluke trebale bi poslužiti kao podsjetnik svim klubovima da se poštuju pravila igre i kodeks ponašanja kako bi se osigurala sigurna i poštovana sportska atmosfera.