Ollie Watkins je sjajni napadač Aston Ville, a sada i heroj engleske nacije. Ušao je u igru u 81. minuti, a deset minuta kasnije postigao gol za preokret i pobjedu Engleske nad Nizozemskom (2:1), što je Englesku odvelo u finale Europskog prvenstva.

Watkins je ovim golom raspršio snove Nizozemaca, a Engleze doveo do drugog uzastopnog finala Europskog prvenstva. Na ovom Euru odigrao je samo 22 minute, uključujući utakmicu protiv Danske u grupnoj fazi. Watkins je karijeru počeo slučajno, na nagovor prijatelja, trenirajući u Newton Townu s osam godina.

Kasnije su ga primijetili skauti Exeter Cityja, ali nije se odmah prilagodio novoj sredini. Vratio se u klub tek nakon dvije i pol godine. Prešao je u Brentford 2017. godine i postigao 45 golova u 132 utakmice, što je privuklo pažnju Aston Ville.

Na debiju za Aston Villu odmah je postigao gol. Najveći trenutak u Aston Villi imao je 4. oktobra 2020. kada su razbili Liverpool 7:2, a Watkins je postigao hat-trick. 2021. godine prvi put je zaigrao za Englesku i postigao gol iz prvog šuta protiv San Marina.

Ipak, izgubio je mjesto u reprezentaciji i nije putovao u Katar na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Sada se vratio u reprezentaciju, bolji nego ikad. S Aston Villom je izborio 4. mjesto i plasman u Ligu prvaka, a s Engleskom je sada u finalu Europskog prvenstva.

Watkins je vjerovao u svoju priliku i dočekao je. Nakon utakmice izjavio je da je rekao Palmeru: “Ulazimo u igru danas i ti ćeš mi asistirati.”