U posljednjoj utakmici Fenerbahčea protiv Kayserispora (3:0), belgijski napadač Michy Batshuayi došao je do prednosti nad iskusnim Edinom Džekom.

Dok je Džeko proveo cijelu utakmicu na klupi, Batshuayi je bio aktivan na terenu te je čak postigao jedan pogodak. Ova promjena u sastavu izazvala je niz spekulacija i rasprava među navijačima i analitičarima.

Slijedeći izazov za Fenerbahče je veliki derbi protiv Galatasaraya, što dodatno potcrtava značaj ovog trenutka za klub. Batshuayi se otvorio o trenerovom izboru napadačke postave uoči ovog ključnog susreta.

Izjavio je: “Svjestan sam važnosti predstojećeg derbija protiv Galatasaraya. Edin Džeko želi biti u startnoj postavi, ali i ja isto želim. U ovakvim trenucima, želje svih igrača su razumljive, no konačno je važno samo jedno – pobjeda Fenerbahčea. Ismail Kartal će, naravno, donijeti odluku o tome tko će zaigrati u napadu, a mi kao tim moramo podržati tu odluku bez obzira na osobne ambicije.”

Ovakve izjave odražavaju konkurentsku atmosferu unutar momčadi, ali istovremeno naglašavaju i važnost kolektivnog uspjeha iznad individualnih interesa.

S obzirom na povjerenje koje trener ima u obje igračke opcije, očekuje se da će izbor biti temeljen na taktičkim potrebama i formi igrača uoči utakmice.

Za Batshuayija, ovo je prilika da pokaže svoju vrijednost u ključnim trenucima sezone, dok Džeko nastoji opravdati svoje mjesto u timu unatoč konkurenciji.

Sve u svemu, napetost i očekivanja su visoka, a samo će vrijeme otkriti kako će se situacija razvijati uoči velikog derbija.