Komitet za takmičenje Nogometnog saveza BiH na sjednici održanoj u Mostaru, a na osnovu prijedloga Sektora za takmičenje, suđenje i događaje, odredio je termine utakmica 32. kola Wwin lige BiH i revanš meča finala Kupa BiH, saznaje Klix.ba.

Utakmice pretposljednjeg kola tako će se igrati u ponedjeljak (20. maj) u terminu koji naknadno odredi nositelj TV prava. Sigurno je da će ova novost razočarati i razbjesniti klubove i navijače budući da je u pitanju nepopularni nogometni termin.

Revanš utakmica finala Kupa BiH između Borca i Zrinjskog će biti odigrana u četvrtak (23. maj).

Komitet za takmičenje je, prenosi Klix, prvobitno informisan da postoje opravdane okolnosti zbog kojih je potrebno utvrđivanje novih termina odigravanja utakmica 32. kola koje su kalendarom planirane za 18. maj te revanš utakmice finala Kupa BiH koji je bio predviđen za 22. maj.

Članovi Saveza imaju obvezu sudjelovati na Kongresu FIFA-e, koji će se održati u istom vremenskom periodu kada su prvobitno planirane utakmice.

Prisutnost predstavnika saveza ključna je radi glasanja i donošenja važnih odluka na Kongresu FIFA-e.

S obzirom na to, uručenje priznanja za najuspješnije klubove i sudionike utakmica nakon završetka Wwin lige i finala Kupa BiH, koji predstavljaju vrhunac takmičenja u Bosni i Hercegovini, izuzetno je važno za Savez. Stoga je neophodno da čelnici Saveza prisustvuju tim događajima kako bi potvrdili značaj tih natjecanja.