Šampion Bosne i Hercegovine započeo je potragu za novim trenerom, a čini se da je taj proces blizu kraja.

Srbijanski stručnjak Milan Tomić trenutno je prvi kandidat za preuzimanje klupe Igokee, prema saznanjima Basketball Sphere. Izvori bliski klubu navode da je njegova nominacija gotovo sigurna.

Tomić bi se na taj način mogao vratiti na Jadran, nakon što je godinu i po dana proveo u Crvenoj zvezdi. Tokom svog mandata u Zvezdi, osvojio je titulu u ABA ligi u sezoni 2018/19.

Ranije izvještaje Basketball Sphere potvrdili su da je šampion Bosne i Hercegovine aktivno tražio novog trenera, a među kandidatima je bio i pomoćnik u Partizanu, Bogdan Karaičić. Ipak, klub se odlučio za drugačiji pravac.

Prema informacijama koje kruže, Aleksandrovčani su vrlo blizu dogovora s Tomićem, koji je trenutno pomoćnik Milana i bliski saradnik Ettorea Messine. Ako se dogovor finalizira, Tomić će preuzeti kormilo od Marka Cvetkovića, koji je tim preuzeo krajem aprila.

Tomić je prošlu sezonu proveo u Italiji, nakon epizode u Peristeriju. Prije toga, od 2004. do 2018. godine, većinom je bio asistent u Olympiakosu, gdje je učestvovao u osvajanju dvije Euroligaške titule, 2012. i 2013. godine.