Izbornik Urugvaja, legendarni Argentinac Marcelo Bielsa, suspendiran je i neće moći voditi reprezentaciju u posljednjem kolu grupne faze Copa Americe.

Razlog za suspenziju je kašnjenje urugvajske ekipe na teren ukupno 90 sekundi u prethodne dvije utakmice. Zbog te nepažnje Bielsa će morati prepustiti vođenje ekipe svom pomoćniku Pablu Quirogi.

U prve dvije utakmice Urugvaj je ostvario pobjede protiv Paname rezultatom 3:1 i Bolivije 5:0. Utakmica protiv SAD-a odlučit će o pobjedniku skupine.

Bielsa je poznat pod nadimkom El Loco i na čelu je Urugvaja godinu dana. Smatra se jednim od najutjecajnijih trenera i nogometnih mislioca modernog doba. Njegov stil napadačkog nogometa, fokusiran na visoki tempo i presing, inspirirao je mnoge druge trenere.

Bielsa je uveo inovativne taktičke postavke koje su našle primjenu u modernom nogometu. Njegov utjecaj vidljiv je u mnogim uspješnim nogometnim ekipama diljem svijeta.

Suspendiranje Bielsine znači da će njegov pomoćnik morati preuzeti odgovornost za ključnu utakmicu. Urugvajci će se suočiti s domaćinom turnira, SAD-om, u odlučujućem susretu.

Bielsa je uvijek bio poznat po svojoj strasti i predanosti nogometu. Njegov rad s Urugvajem već je donio značajne rezultate.