Edin Džeko, 38-godišnji nogometaš, velika je želja Hajduka u ljetnom prijelaznom roku.

Yagiz Sabuncuoglu, turski insajder, otkrio je da je Džeko primio dvije službene ponude, jednu iz Hrvatske, a drugu iz Saudijske Arabije. Situacija i budućnost Džeke u Fenerbahčeu su nesigurni jer klub još nije donio konačnu odluku o njemu.

Džeko je prošlog ljeta stigao u Fenerbahče kao slobodan igrač iz Intera. Turski klub doveo ga je u sklopu velike ofenzive na tržištu kako bi skinuo Galatasaray s prvog mjesta, ali nije uspio. Zbog toga je smijenjen trener Ismail Kartal, a angažiran je Jose Mourinho, koji prema turskim medijima ne računa na Džeku.

Prošlu sezonu Džeko je odigrao u velikom stilu, postigavši 25 golova i namjestivši 10. Hajduk također želi dovesti Ivana Rakitića, 36-godišnjaka iz Saudijske Arabije.

Međutim, Hajduk se ne može financijski nositi s ponudama iz Arabije. Klub može igrati na to da je Džeki dosta igranja i života daleko od kuće nakon 19 godina u inozemstvu.

U Splitu bi bio bliže domovini, a osim toga, Džeko je životno i poslovno vezan za Dalmaciju jer u Dubrovniku i Splitu posjeduje nekretnine i restoran.