Trofej povezan s jednim od najlegendarnijih trenutaka u povijesti nogometa, argentinskim trijumfom na Svjetskom prvenstvu 1986. pod vodstvom Diega Armanda Maradone, bit će izložen na aukciji koja se očekuje da će donijeti milijune.

Trofej Zlatna lopta 1986., koji je Maradona dobio kao priznanje za svoje izvanredne igre na tom turniru u Meksiku, postaje predmet žestokog nadmetanja i očekuje se da će postići rekordne cijene. Francuska kompanija Aguttes organizira ovu aukciju, zakazanu za 6. lipnja, a stručnjaci već unaprijed ističu jedinstvenost ovog trofeja.Francois Thierry, sportski stručnjak u Aguttesu, naglašava iznimnu vrijednost ovog trofeja, ističući da je on neusporediv i jedinstven u svojoj vrsti.

Iako je oko njega kružilo mnogo priča i legendi, ističe se kako su proveli temeljite provjere kako bi potvrdili autentičnost trofeja. Očekuje se da će interes potencijalnih kupaca biti ogroman, s obzirom na rijetkost i povijesnu važnost ovog trofeja, koji dolazi s vrhunca Maradonine karijere.

Thierry ističe da se o ovom trofeju godinama nije govorilo i da je bio skriven od javnosti, što dodatno pojačava njegovu intrigantnost i vrijednost.

Napominje kako su proveli opsežne provjere kako bi potvrdili njegovu autentičnost, uključujući kontaktiranje relevantnih institucija poput Interpola i baza podataka o ukradenim umjetninama. Unatoč tome što je prošlo mnogo godina od njegova nestanka, trofej Zlatna lopta 1986. i dalje izaziva veliko zanimanje i uzbuđenje među kolekcionarima i ljubiteljima nogometa.

Uzbuđenje oko ove aukcije dodatno se pojačava činjenicom da su nedavno neki od Maradoninih osobnih predmeta prodani na aukciji po rekordnim cijenama. Lopta s utakmice između Argentine i Engleske te Maradonin dres s istog susreta postigli su iznenađujuće visoke cijene, što ukazuje na veliki interes za Maradoninim memorabilijama. Očekuje se da će i trofej Zlatna lopta 1986. privući sličnu pozornost i postići rekordne cijene na aukciji.

Trofej Zlatna lopta 1986. predstavlja ne samo iznimno vrijedan sportski artefakt, već i simbol jednog od najznačajnijih trenutaka u povijesti nogometa. Maradonina izvanredna igra na Svjetskom prvenstvu 1986. ostaje nezaboravna, a ovaj trofej podsjeća na njegovu neospornu genijalnost i naslijeđe koje je ostavio u nogometnom svijetu.