Prema Daily Staru, Manchester United razmatra razmjenu koja bi uključivala Masona Greenwooda i Joaoa Felixa iz Atletico Madrida.

Atletico je jedan od nekoliko evropskih klubova koji su navodno zainteresovani za Greenwooda, i spremni su ponuditi Felixa kao zamjenu. Felix je proveo dio posljednje dvije sezone na posudbama u Chelsea i Barceloni.

Felix je stigao u Atletico iz Benfice za oko 113 miliona eura (96 miliona funti) 2019. godine, što ga je tada učinilo četvrtim najskupljim igračem u historiji. Međutim, nije se uspio uklopiti u španski klub i očekuje se da će ovog ljeta tražiti trajni transfer.

Atletico je navodno ponudio Felixa Unitedu kao dio dogovora koji bi rezultirao odlaskom Greenwooda u suprotnom smjeru. United trenutno razmatra da li bi Felix bio dobro rješenje za Old Trafford, dok igrač navodno preferira klub koji igra u Ligi prvaka.

Greenwood je prošle sezone bio na posudbi u Getafeu iz Uniteda, postigavši 10 golova u 36 nastupa, što mu je donijelo titulu igrača sezone. Juventus, Napoli i Borussia Dortmund također su zainteresovani za Greenwooda.