Lionel Messi nastavlja dominirati u MLS ligi svojim impresivnim učinkom za Inter Miami. U 12 ligaških utakmica postigao je 12 golova i upisao devet asistencija.

U ovoj sezoni odigrao je ukupno 15 utakmica, postigao 14 golova i zabilježio 11 asistencija, potvrđujući svoj status jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

Messijeva pojava i dalje privlači veliku pažnju nogometne javnosti. Nedavno je dao važan intervju za argentinsku televiziju, razgovarajući s novinarom Pollom Alvarezom.

U tom intervjuu, Messi je iznio svoje mišljenje o najboljoj ekipi na svijetu, razmatrao potencijalni ponovni susret s Neymarom i Suarezom, ali najveću pažnju izazvalo je pitanje hoće li igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, koje će se održati u Meksiku, SAD-u i Kanadi, gdje će Argentina braniti titulu.

“Zavisi od toga kako ću se osjećati i u kakvom ću fizičkom stanju biti, moram biti realan. Još uvijek ima puno vremena… Zapravo, to je i malo vremena jer će brzo proći, ali još nije vrijeme za konačnu odluku.

Godine su možda samo broj, ali one se ipak osjećaju. Utakmice koje igram ovdje nisu na nivou Evrope i Lige prvaka, ali sve zavisi od mog osjećaja i stanja ekipe. Onda ću odlučiti jesam li i dalje sposoban za taj nivo”, izjavio je Messi.