Mevludin Dino Julardžija, u kontekstu velikih fudbalskih priča iz Saudijske Arabije, ističe se svojim impresivnim radom.

Nakon dugogodišnjeg angažmana u Dinamu, prešao je u manje bogati Al-Fateh, gdje pod vođstvom trenera Slavena Bilića ne samo da igra ključnu ulogu u radu s mladima, već je postao i sportski direktor koji kontinuirano pomjera granice.

Interesovanje za njega je veliko, posebno od strane najbogatijeg saudijskog kluba Al-Qadsiah, koji se sprema za veliki skok u fudbalskom svijetu. Ulaskom u viši rang vlasnici su odlučili odriješiti kesu, dva puta su slali ponudu velikom Joseu Mourinhu a sada žele Bosanca rodom iz Jajca.

Al-Qadsiah, čiji je glavni sponzor Aramco, najveća naftna kompanija na svijetu, planira ozbiljno investirati nakon ulaska u viši rang takmičenja. Julardžija ističe da je razgovarao s klubom i da postoji obostrano interesovanje, ali u ovom poslu stvari se brzo mijenjaju.

Svoj uspjeh pripisuje iskustvu stečenom u Dinamovoj omladinskoj školi i hrvatskoj reprezentaciji, naglašavajući važnost CV-a u ovakvim pregovorima.

Govoreći o trenutnom fudbalskom trendu u Saudijskoj Arabiji, Julardžija ističe da novac nije problem, ali da je ključno imati iskustvo i harizmu.

Osvrće se i na uspjehe kolege Rusmira Cvikija s klubom Al-Orobah, ističući da je Cviki napravio fantastičan posao s ograničenim resursima, otvarajući vrata za druge trenere iz Bosne i Hercegovine na ovom nivou.

Kada je riječ o Evropskom prvenstvu, Julardžija ističe da je turnir izuzetno neizvjestan, ali da favorizuje Španiju i Njemačku, dok se nada da će Hrvatska ostvariti uspjeh i dalje napredovati u natjecanju.