Fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili pobjedu rezultatom 3:2 nad Radničkim 1923 u nedjeljnom meču Super lige Srbije. Osim rezultata, susret je bio uzbudljiv i zbog sukoba između trenera Vladimira Milojevića i Feđe Dudića.

Nedavno je Milojević javno kritikovao Dudića zbog jedne izjave, ali tokom nedjeljnog susreta izbjegao je direktno komentarisati bh. stručnjaka. “Gdje ste vi videli tenziju?” izjavio je Milojević nakon utakmice.

“Izjava je bila ljudska, nema nikakve veze sa Feđinim radom. Ja sam samo rekao kao veličina tada, ali iskreno, onog trenutka kad sam to rekao to je za mene završena priča. Neću ništa da odgovaram. Pitajte me nešto u vezi utakmice, u vezi performansa šta Radnički radi, kako dobro igra..” – rekao je Milojević.

Feđa Dudić takođe je dao svoj komentar na situaciju, ističući da je susret protekao uz korektan pozdrav sa suparničkim trenerom. “Dobro smo se pozdravili samo.

Prišao je korektno pozdravio se, ja sam prišao na kraj utakmice i čestitao sam, rekao sam onom jednom obraćanju, treba pogledati cijelu emisiju i vidjeti šta sam ja govorio na toj utakmici”, dodao je Dudić.

Ovo naglašava kompleksnost odnosa među trenerskim osobljem u svijetu fudbala, gdje su rivalstva često prisutna, ali se takođe očekuje profesionalnost i sportsko ponašanje, čak i u situacijama napetosti.

Na kraju, važno je naglasiti da je sportsko rivalstvo, iako ponekad propraćeno napetošću, sastavni dio igre koji doprinosi dinamici i zanimljivosti fudbala.