Nico Schira, talijanski novinar i stručnjak za transfere, objavio je na X-u (bivši Twitter) da bi Ivan Rakitić uskoro mogao postati novi član Hajduka.

Schira je podijelio ovu informaciju sa svojih preko 300.000 pratitelja, označivši Rakitića i splitski klub, te napisao: “Ivan Rakitić sve je bliži Hajduku.” Fabrizio Romano, također poznati novinar za transfere, jučer je napisao kako Hajduk pokazuje ozbiljan interes za Rakitića.

Romano je dodao da je Hajduk stupio u kontakt s igračevim zastupnikom, a Gennaro Gattuso želi Rakitića dovesti u Hrvatsku. Rakitić je prioritetna meta trenera i direktora Hajduka, te se čeka službena ponuda.

Potvrđeno je da se intenzivno radi na realizaciji ovog transfera, kao i transfera u kojem bi Edin Džeko iz Fenerbahčea stigao u Hajduk. Ako Rakitić i Džeko dođu u Hajduk, to će biti nova velika pojačanja nakon dolaska trenera Gennara Gattusa.

Dolaske ovih igrača dogovorio je sportski direktor i bivši napadač Nikola Kalinić. Ivan Rakitić je jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u povijesti.

Iskusni veznjak rođen u Švicarskoj igrao je za Basel, Schalke, Sevillu i Barcelonu, a od siječnja ove godine igra za saudijski Al Shabab.

Rakitić je osvojio 17 klupskih trofeja te skupio 106 nastupa i 15 pogodaka za reprezentaciju Hrvatske, s kojom je na Svjetskom prvenstvu 2018. osvojio drugo mjesto.