Odlaskom Tonija Kroosa (34), Real Madrid gubi ne samo genijalnog igrača, nego i jednog od najvećih autoriteta i mentora mlađim igračima. To mijenja hijerarhiju u momčadi, te se na viša mjesta uspinju oni koji dosad nisu bili senatori.

Konkretno, to se odnosi na Antonija Rüdigera (31), koji je u Realu tek dvije godine, ali se već nametnuo kao vođa. Rüdiger se na terenu ponaša kao gazda, što se vidi po njegovoj impozantnoj građi i ponašanju. On viče na igrače, brani ih od napada suparnika, svađa se sa sucima, te je najluđi u proslavama golova i trofeja.

Očekivalo se da će Luka Modrić preuzeti ulogu vođe momčadi nakon odlaska Cristiana Ronalda, Sergija Ramosa, Karima Benzeme i sada Kroosa.

No, Rüdiger je, uprkos kraćem stažu u klubu, osporio Modrićevo liderstvo. U intervjuu za El Mundo, Rüdiger je rekao da vidi sebe kao vođu momčadi, ističući da nije vođa od velikih riječi, nego od djela.

“Sve dođe svom kraju. Nažalost, za Tonija je kraj nastupio sad. Jako će nam nedostajati jer je jedinstven i nenadoknadiv igrač. Modrić (38) je još uvijek svjež i igra jako dobro. Tu su još veterani Lucas Vazquez, Nacho, Carvajal… Ali, da. Vidim sebe kao vođu momčadi. Nisam vođa od velikih riječi, nego od djela.”