Današnje otkazivanje utrke spusta za žene zbog lošeg vremena osiguralo je Elvedini Muzaferiji, najboljoj alpskoj skijašici iz Bosne i Hercegovine, mjesto u završnici Svjetskog kupa u Saalbachu.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odlučila je organizirati dupli Super-G u Kvitfjellu sljedeći vikend, pružajući dodatnu priliku našoj takmičarki, koja trenutno drži 29. poziciju u ovoj disciplini.

“Prije svega želim čestitati Dan nezavnisnosti Bosne i Hercegovine svim građanima. Nadam se da uživate u ovom danu i da slavite. Naravno da mi nije drago što je trka otkazana, ali u neku ruku i jeste zato što je FIS odlučio da će sutrašnju utrku spusta, zamijeniti utrkom Super-G-ja koja je otkazana proteklog vikenda u Italiji, i to znači da ću imati puno veće šanse da se kvalifikujem u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super –G.

Nadam se da ćemo se i mi malo bolje posložiti i da ću uspjeti ostvariti i taj cilj. I ako ne, jako sam sretna ovom sezonom. Dat ću sve od sebe da budem spremna u Saalbachu.

Još jednom, uživajte u današnjem danu i budite ponosni na sve Bosance i Hercegovce”, poručila je Viskočanka i članica Ski kluba ZE-2010 u javljanju iz Norveške.