Milan je pronašao napadača kojeg će dovesti u ljetnom prijelaznom roku, i to u transferu koji će biti novi rekord kluba, prema izvješću La Gazzetta dello Sport. Izbor je pao na 20-godišnjeg slovenskog napadača Benjamina Šeška, koji trenutno igra za Red Bull Leipzig.

Mladi napadač već je ostavio trag u dresu Slovenije, s 27 odigranih utakmica i 11 postignutih golova. Prema procjeni Transfermarkta, Šeško vrijedi 40 miliona eura, ali Milan je spreman ponuditi čak i više od 60 miliona za njega.

Ako RB Leipzig prihvati ovu ponudu, Šeško će postati najskuplji nogometaš u historiji Milana, prema informacijama izvora. Trenutni rekorder je Rafael Leao, kojeg je Milan doveo iz Lillea 2019./20. u transferu vrijednom 49.5 miliona eura.

Međutim, Milanu bi mogao predstavljati problem izlazna klauzula slovenskog napadača. Prema ugovoru, on je vezan uz klub do ljeta 2028. godine, a iznos za njegov raniji odlazak iz kluba ovisi o njegovim igrama.

Navodi se da je trenutna izlazna klauzula Šeška 65 miliona eura, no ta cifra bi mogla porasti čak i na 75 miliona. Razlog tome su impresivne statistike mladog napadača ove sezone.

Šeško je u 40 odigranih utakmica postigao 16 golova i asistirao za još dva. Ova situacija stavlja Milana pred izazov, ali i otvara mogućnost za postizanje povijesnog transfera.