Dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, upravo se oprostio od reprezentativnog dresa nakon 16 godina. Izjavu prenosimo u cjelosti:

“Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem – dosta je.

Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo – sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost.

Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta.
Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju.

Hvala bh fanatikosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici- bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac , uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu.

Volim te Bosno moja.”, poručio je Pjanić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

Nedugo nakon toga, oglasio se bivši reprezentativac BiH i bivši sportski direktor reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović, podijelivši objavu Pjanića, uz poruku: “Hvala ti!”