Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Damir Gazdić, zajedno sa šefom Odsjeka za sport, Erminom Jusufovićem, posjetili su JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli.

Tijekom posjete razgovarali su s direktorom Bakir Buljugijom i pomoćnikom Miodragom Tanasilovićem o trenutnim infrastrukturnim aktivnostima i budućim planovima za stadion. Ministar Gazdić informirao je predstavnike stadiona o javnim pozivima i programima Ministarstva za 2024. godinu, koji omogućuju apliciranje JU “Gradski stadion Tušanj” za financijsku podršku.

Izrazio je nadu da će stadion maksimalno iskoristiti svoj potencijal i kapacitete te omogućiti sportašima i rekreativcima svih uzrasta korištenje ovog važnog sportskog objekta. Delegacija ministarstva obišla je radilišta na stadionu kako bi sagledala potrebe terena namijenjenog za sportske događaje.

Gazdić je pozvao predstavnike stadiona da iskoriste dostupne financijske mogućnosti i savjetovanja koje nudi Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Ministar je naglasio važnost suradnje u cilju unapređenja stadiona. Predstavnici stadiona su informirali ministra o svojim planovima i trenutnim izazovima.

Radovi na stadionu uključuju poboljšanja infrastrukture kako bi se povećala funkcionalnost objekta. Ministarstvo je spremno pružiti podršku u svim fazama unapređenja stadiona.

Planovi uključuju modernizaciju sportskih terena i pratećih sadržaja. Ministarstvo potiče ulaganje u sportsku infrastrukturu za dobrobit zajednice. Gazdić je istaknuo da je stadion “Tušanj” jedan od najvažnijih sportskih objekata u Tuzlanskom kantonu.

Ministarstvo će nastaviti pratiti i podržavati projekte koji doprinose razvoju sporta i rekreacije. Cilj je omogućiti kvalitetne uvjete za sve korisnike stadiona.