Fudbalski klub Sarajevo je juče obavestio javnost da je poštovao odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i suspendovao svog sportskog direktora Senijada Ibričića.

Nakon toga, Ibričić se sam obratio na Instagramu sa neobičnom porukom. “FK Sarajevo je potvrdio odluku Apelacione komisije NS BiH o suspenziji Senijada Ibričića na period od 7 meseci, počevši od 29.03.2024. Klub poštuje odluke NS BiH i Ibričić je suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba u navedenom periodu”, saopštili su iz FK Sarajevo.

Nakon nekoliko sati od objave FK Sarajevo, Ibričić se oglasio na Instagramu.

foto: Senijad Ibričić/Instagram

Ibričić se obratio javnosti, ali još uvijek nije jasno o kojem problemu je reč.

Podsjetimo, Ibričić je dobio zabranu obavljanja funkcija u nogometu do 29. oktobra ove godine i novčanu kaznu od 3.000 KM zbog incidenta u kojem je zajedno s predsjednikom kluba Ismirom Mirvićem ušao na teren i povukao ekipu s utakmice Kupa protiv Borca zbog navodno lošeg suđenja protiv Bordo tima.

Mirvićeva kazna je smanjena od strane Apelacione komisije NS BiH, te je umjesto jednogodišnje suspenzije iz nogometa i novčane kazne od 2.000 KM, kažnjen uslovnom kaznom od šest meseci uz novčanu kaznu od 1.000 KM.

Šef stručnog štaba Simon Rožman je kažnjen uslovnom suspenzijom od tri meseca i novčanom kaznom od 2.000 KM.

Fudbalski klub Sarajevo je kažnjen oduzimanjem tri boda u Wwin ligi Bosne i Hercegovine.