Sinoć je u Mostaru održana donatorska Veležova “Crvena noć” pred više stotina zaljubljenika Rođenih, među kojima je bio i premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je otkrio da će Velež svoje evropske utakmice ovog ljeta igrati na zeničkom Bilinom polju.

Rođeni su tri kola prije kraja osigurali nastup na evropskoj sceni naredne sezone, gdje će nastupiti u pretkolu konferencijske lige.

Iako je bilo govora da bi stadion “Rođeni” u Mostaru mogao biti spreman za Veležove evropske nastupe, to se neće destiti ovoga ljeta, a mostarski klub ovoga puta neće igrati ni na Grbavici.

“Radujem se novom crvenom evropskom ljetu Mostaraca i Hercegovaca, ovaj put na Bilinom polju, a sljedeće godine na našoj Areni Rođeni. BiH u srcu, Velež do groba”, napisao je Nikić na svojoj Facebook stranici i tako potvrdio da će Velež Evropu igrati u Zenici.

Inače, danas se igra utakmica 32. kola WWin lige između Širokog Brijega i Veleža na stadionu Bare u Čitluku s početkom od 16 sati, prenosi Klix.