Nizozemska je ostvarila veliku pobjedu potvrdivši svoju superiornost nad Rumunijom na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, pobijedivši ih rezultatom 3:0 u sedmoj utakmici osmine finala.

Prije meča se spekuliralo da bi ovo moglo biti iznenađenje jer Rumunija nije loše igrala u grupnoj fazi, završivši iznad Belgije, Slovačke i Ukrajine, dok je Nizozemska zauzela tek treće mjesto u svojoj grupi, što nije odgovaralo njihovim standardima.

Početak utakmice nije nagovještao velike promjene jer Rumuni nisu bili defanzivno orijentirani, dok Nizozemci nisu uspijevali nametnuti svoju igru sve do 20. minute, kada je Cody Gakpo postigao gol nakon dodavanja Simonsa, preciznim udarcem u bliži kut rumunjskog gola.

Taj gol je bio ključni trenutak koji je oslobodio pritisak s Nizozemaca, koji su potom odigrali najbolji nogomet na turniru.

Memphis Depay, iako je propustio nekoliko izglednih prilika, nije uspio zatresti mrežu slično kao sinoć Cristiano Ronaldo.

Unatoč tome, Nizozemska je bila prejaka za svoje protivnike, postigavši još jedan gol preko Gakpa, koji je nažalost poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Gakpo je nastavio stvarati prilike za svoje suigrače, a u 83. minuti je svojom upornošću izborio asistenciju za Donyella Malena, koji je također bio strijelac drugog gola.

Gakpo je nakon toga napustio teren, a u sudijskoj nadoknadi Malen je postigao svoj drugi gol utakmice, osiguravši konačan trijumf Nizozemske od 3:0.