Večeras je utakmicama između Švicarske i Njemačke, te Škotske i Mađarske okončana grupa A Evropskog fudbalskog prvenstva.

Švicarska je sjajnom igrom i zalaganjem vodila Njemačku u Frankfurtu sve do nadoknade vremena. Na kraju je utakmica završena rezultatom 1-1. Statistički su Nijemci bili mnogo bolji, ali Švicarci su pokazali mnogo borbenosti, trke, zalaganja.

Ndoye je na asistenciju Freulera doveo Švicarsku u prednost u 28. minuti utakmice, a prethodno je Njemačkoj poništen pogodak u 17. minuti. Andrich je pogodio, ali je prethodno bio prekršaj, što je VAR poslije i ustanovio.

Nijemci su pokušavali stići do poravnanja, ali rezultat se nije mijenjao sve do nadoknade vremena. Tada je Fullkrug pogodio glavom za konačnih 1-1.

U drugoj utakmici slabašni Škotska i Mađarska još uvijek igraju bez pogodaka, a vjerovatno će obje selekcije napustiti takmičenje.

Njemačka je prva na tabeli sa sedam bodova, a Švicarska druga sa pet. Trećeplasirana je Škotska sa dva boda, dok je Mađarska grupu završila sa samo jednim bodom, osvojenim večeras.