Francuski sudac Francois Letexier, star 35 godina, sudit će finale Eura između Španjolske i Engleske, koje će se održati u nedjelju 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kako je objavila Europska nogometna federacija.

Ovo će biti njegova četvrta utakmica na ovogodišnjem natjecanju. Letexier je već sudio utakmice u grupnoj fazi između Danske i Srbije, te Hrvatske i Albanije, kao i susret osmine finala između Španjolske i Gruzije. Također, bio je četvrti sudac na otvaranju Europskog prvenstva između Njemačke i Škotske.

Letexier je jedan od najperspektivnijih sudaca mlađe generacije u Europi. Svoju karijeru u elitnom razredu francuskog nogometa započeo je 2016. godine, a već godinu dana kasnije postao je dio FIFA-ine liste sudaca. Trenutačno je na UEFA-inoj Elitnoj listi sudaca. Tijekom svoje karijere već je odradio 65 službenih utakmica pod okriljem UEFA-e.

Europska nogometna federacija smatra ga jednim od najboljih sudaca svoje generacije. Njegovo iskustvo i stručnost prepoznati su na međunarodnoj razini. Letexier je dokazao svoju sposobnost kroz brojna natjecanja i utakmice visokog profila. Njegova uloga u finalu Eura bit će važna za oba tima.

Sudačka ekipa za finale Eura:
Sudac: Francois Letexier (Francuska)
Pomoćni suci: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (oba Francuska)
Četvrti sudac: Szymon Marciniak (Poljska)
Rezervni pomoćni sudac: Tomasz Listkiewicz (Poljska)
Video pomoćni sudac: Jerôme Brisard (Francuska)
VAR pomoćnik: Willy Delajod (Francuska)
VAR podrška: Massimiliano Irrati (Italija)