Policija je u Tuzli tukla navijače Borca po završetku utakmice, ne znamo još šta je tome prethodilo, a sada se saopštenjem oglasio banjalučki klub:

“FK Borac osuđuje divljačko ponašanje i neopravdanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu “Tušanj”.

Pjesma slavljenika naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su nakon izlaska s tribina stadiona “Tušanj” fizički napali navijače FK Borac koji su organizirano stigli u Tuzlu.

Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo poručiti da se ubuduće takve stvari više neće događati i da ćemo reagirati na adekvatan način.

FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na naš stadion pruži maksimalnu sigurnost, a isti takav tretman tražimo i za naše navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.

FK Borac traži od nadležnih da prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su sudjelovali u napadu na naše navijače primijene odgovarajuće sankcije.”