Nakon nemilih scena na utakmici Omladinske lige BiH između FK Sutjeska i NK Bosna Visoko, gdje je povrijeđeni fudbaler Ibrahim Omerović završio u bolnici nakon udaraca navijača koji je utrčao na teren, oglasio se i klub FK Sutjeska, te se ogradio od ovakvih navijača:

“Usljed nemilih scena koje su se danas desile na utakmici Omladinske lige BiH između FK Sutjeske i NK Bosna Visoko, Fudbalski klub Sutjeska izražava ogorčenost i oštro osuđuje ponašanje gledaoca koji je utrčao na teren i grubo nasrnuo na gostujućeg igrača Ibrahima O., koga je tom prilikom povrijedio.

Odmah nakon incidenta, Hitna služba Foče i mi kao klub, stavili smo se na raspolaganje gostima iz Visokog. Alarmirali smo i PU Foča, kako bi izgrednik bio priveden pred lice pravde i procesuiran u skladu sa zakonom za napad na maloljetno lice.

Poznati kao fudbalska sredina u kojoj nikada nije bilo ma kakvih izgreda ovog tipa, kao grad koji je preko deceniju domaćin kadetskog turnira “Football Friends” na kome učestvuju ekipe iz svih zemalja iz regiona, možemo reći da smo klub i grad prijateljstva, u kome su se svi osjećali sigurno i prijatno.

Nažalost, ovaj incident je naštetio ugledu našeg kluba i grada iz koga dolazimo i nadamo se da neće ostaviti dalekosežne posljedice po nas kao sportski kolektiv. Od nadležnih ograna zahtijevamo da vinovnik današnjeg napada na igrače Visokog bude oštro kažnjen, jer nikada nismo i nećemo podržavati ma kakvo sprovođenje sile na terenu i van njega.

Mi ćemo preduzeti ono što je do nas, te smo odmah donijeli odluku da se nad našim igračima Brankom Sekulićem i Aleksejem Bjelogrlićem, koji su dobili crvene kartone i učestvovali u incidentu, sprovede disciplinski postupak, nakon kojeg ih očekuju rigorozne kazne.

Sa navijačkom grupom “Haveri” imamo odličnu saradnju i pravi navijači Sutjeske vole svoj klub kome nikada ne bi nanijeli štetu, te tako isključujemo da su navijači vinovnici ovog incidenta, već isključivo pojedinac koji ne voli svoj klub.
Upućujemo iskreno izvinjenje našim prijateljima iz NK Bosna, Ibrahimu želimo što brži oporavak i nadamo se da se ovako nešto nikada više neće desiti ne samo na stadionu kraj Ćehotine, nego na ma kom terenu u Bosni i Hercegovini.”, poručili su iz kluba.