Već nekoliko dana Sarajevom se širi glasina da bi Safet Sušić, mnogima najbolji fudbaler u historiji FK Sarajevo, mogao preuzeti klupu premijerligaša s Koševa.

“Nemam zasad neku informaciju o tome. Deset ljudi me je od jutros zvalo, prvi ste kojima sam se javio”, izjavio je Sušić za Raport.

Kada je upitan da li je u kontaktu s predsjednikom Upravnog odbora FK Sarajevo, Ismirom Mirvićem, i da li je bilo razgovora o njegovom dolasku na mjesto šefa struke, Sušić je odgovorio:

“Jesmo povremeno u komunikaciji, ali se njim nisam čuo već par mjeseci. Niti u jednom trenutku nije bilo govora o tome za što me pitate. Ne bih o tome uopće pričao”, prenosi Raport.ba

Iako FK Sarajevo formalno ima trenera, Simona Rožmana, čini se da su dani slovenskog stručnjaka na Koševu odbrojani. Ove glasine dodatno su ojačane nakon što je bordo klub sinoć otpustio sportskog direktora Senijada Ibričića, koji je prošlog augusta stigao na Koševo zajedno s Rožmanom.

Safet Sušić (69) je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine između 2009. i 2014. godine, ostvarivši historijski plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu sa “Zmajevima”. Njegov posljednji trenerski angažman bio je u turskom Akhisarsporu prije šest godina.