Fudbalska reprezentacija BiH poražena je od selekcije Engleske na St James Parku u Newcastleu rezultatom 3-0. Nakon utakmice, za portal Sport1.ba govorio je Ermin Bičkačić.

“Dosta je promjena, dosta mladih igrača. Ipak, zna se na kom nivou Engleska igra, trenutno nismo na tom nivou. Danas je bilo važno da radimo na sebi, da se uigramo i da neke ideje koje selektor ima odradimo što bolje. Ima dosta posla i ovo je bio tek početak.

Prvo poluvrijeme je bilo dobro, dobro smo se branili, postavljali, imali smo i jednu-dvije šanse. Mogli smo ih možda i bolje odigrati i iskoristiti. Na kraju krajeva, mislim da je ovo za nas bio dobar test. Sad nastavljamo, ima dosta posla i nadam se da može sve biti dobro”, kazao je Bičakčić za Sport1.

Bičakčić se nakon dugo vremena vratio u nacionalni tim, a bio je zbog toga vrlo emotivan. Njegova izjava bez dileme će oduševiti navijače našeg nacionalnog tima.

“Sjajan je osjećaj, ja sam uvijek govorio, dok me noge nose, bit ću tu da pomognem reprezentaciji. Došao sam i zahvalan sam selektoru što vjeruje u mene i što me pozvao, sa velikim ponosom sam došao u reprezentaciju nakon tako dugo vremena”, poručio je Bičakčić.