Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala je dvije prijateljske utakmice u junu, najprije je poražena u Newcastleu od selekcije Engleske rezultatom 3-0, a potom i u Empoliju od Italije minimalnim rezultatom 1-0.

Za ove susrete, selektor bh. reprezentacije Sergej Barbarez odlučio je u vrhu napada staviti fudbalera Augsburga, Ermedina Demirovića, jasno aludirajući i stavljajući do znanja da će upravo Demirović biti zamjena za Džeku u budućnosti.

I pored Tabakovića u rosteru, Demirović je obje utakmice počeo od prve minute, a svoje impresije igranja za reprezentaciju BiH podijelio je na svom Instagram profilu.

“Ponos je premala riječ da se opiše osjećaj, koji nosim u sebi. Zahvalan sam selektoru Barbarezu, koji mi je dao priliku da predvodim ove sjajne momke sa kapitenskom trakom na ruci. Vjerujem da smo svima pokazali koliko smo spremni dati za Bosnu i Hercegovinu, svi do jednoga.

Istina, doživjeli smo dva poraza, ali uvjeren sam da ćemo, što duže budemo zajedno, biti sve bolji i bolji i da ćemo, svi zajedno, donijeti radost u srca svih Bosanaca i Hercegovaca.

Hvala vam na ogromnoj podršci, jer ovo je tek početak, uvjeren sam u to, jedne fantastične priče!

Zajedno i u dobru i u zlu, za našu jednu jedinu BiH”, poručio je Demirović.