Lamine Yamal postigao je krasan gol u polufinalu Eura, u kojem je njegova Španjolska pobijedila Francusku 2:1. Zanjihao je dvojicu čuvara i onda fantastično s desne strane ljevicom naciljao dalji kut s 20-ak metara i uz pomoć vratnice pogodio za izjednačenje. Yamalu je ovo prvijenac za Španjolsku, a tako je postao i najmlađi strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Sa samo 16 godina i 362 dana prelijepim golom Francuskoj za 1:1 u 21. minuti polufinala postao je najmlađi strijelac u povijesti Eura. No i samim nastupom ostvario je jedinstven pothvat, postao je najmlađi nogometaš koji je ikad nastupio u polufinalu nekog velikog međunarodnog turnira.

Srušio je Peleov rekord sa Svjetskog prvenstva 1958. godine. Brazilac je naime imao 17 godina i 244 dana kad je zaigrao u polufinalu.

Rio Ferdinand, proslavljeni bivši branič Manchester Uniteda i Engleske, sada je komentator TNT Sportsa. Ferdinanda na X-u prati 11.6 milijuna ljudi, a tijekom polufinala Eura između Španjolske i Francuske (2:1), tamo se divio velemajstoriji Laminea Yamala.

Ferdinand se na X-u i televiziji divi čudu od djeteta

Nakon što je Yamal zabio golčinu za Španjolsku, Ferdinand je napisao status “Lamine Yamal, prestani! Vau!”. Slijedila je nova objava posvećena čudu od djeteta: “Ovo što Lamine Yamal izvodi je ilegalno. Ljudi, on ima 16 godina.”

Index.hr