Poljska reprezentacija suočava se s ozbiljnim problemom pred početak Evropskog prvenstva zbog povrede njihovog ključnog igrača, Roberta Lewandowskog.

Naime, kapiten tima neće biti u stanju da nastupi u prvom meču protiv Holandije zbog povrede zadnjeg butnog mišića. Ova vijest je izazvala zabrinutost među navijačima i stručnim štabom, jer je Lewandowski glavni adut Poljske na ovom velikom takmičenju.

Ljekar reprezentacije, Jacek Jaroszewski, istakao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi Lewandowski bio spreman za drugi susret protiv Austrije. Jaroszewski je dodao da je povreda ozbiljna, ali vjeruje da će kapiten uspjeti da se oporavi na vrijeme uz odgovarajuću terapiju i tretman.

Povreda je zadobijena tokom prijateljskog meča s Turskom, kada je Lewandowski osjetio bol u zadnjem dijelu butine. Odmah nakon meča, medicinski tim je obavio detaljne preglede i utvrdio da je potrebno nekoliko dana odmora i intenzivne fizioterapije kako bi se smanjila upala i ubrzao proces oporavka.

Procjene su da će Lewandowski moći da se vrati na teren za nekoliko dana, ali njegov nastup protiv Austrije zavisiće od brzine oporavka i reakcije tijela na terapiju.

Poljska reprezentacija će se morati prilagoditi i pronaći alternativna rješenja u napadu kako bi nadomjestila izostanak svog najboljeg igrača u ključnim momentima takmičenja.